Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kínai ősi horoszkóp

Horoszkóp körforgás az elemek kombinálásával - mit mutatunk lelkünkből a külvilág felé - isteni tulajdonságok

Kínai horoszkóp - a holdév: A kínai asztrológusok a holdévek szerint számolnak és állítják össze egy-egy jegy jellemző vonásait. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy sima kínai ciklus 12 évig, egy teljes ciklus 60 esztendeig tart. A 12 év megkülönböztetéseként állatövi jegyeket használnak, s a az öt elem a fém, a tűz, a föld, víz és a fa elemekkel kombinálják azokat. Az elemek 60 évenként, a jegyek pedig 12 évenként ismétlődnek. A hold-kalendárium szerint naponta, két óránként is változnak az állatjegyek.

Kínai horoszkóp - Buddha és az állatövek nevei: Van egy legenda, mely szerint az állatövek úgy kapták nevüket, hogy Buddha egyszer találkozni kívánt a földön élő állatokkal. Tizenketten jelentek meg előtte, s ahogy elhaladtak előtte, annak sorrendjében neveztek el egy-egy évet. -Patkány, Bivaly, Tigris, Macska, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya és Disznó.- Az állatövi jegyeket összekapcsolják a felsorolt elemekkel. Az elemek, ill. uralkodó bolygóik pozitív (Yang) , illetve negatív (Yin) sugárzással rendelkeznek. A fém bolygólya a Vénusz, a tűzé a Mars, a földé a a Szaturnusz, a vízé a Merkur, és a fáé a a Jupiter.

Kínai horoszkóp - az elemek körforgása: Az elemek, megszakíthatatlan körforgásban alakulhatnak át egymásba. A fém megolvad, és a vízhez válik hasonlóvá, amit felisznak a fák gyökerei, a fából tűz lesz, a fa hamuvá válik, s eggyé lesz a földdel, s a földben keletkeznek és lelhetők fel a fémek. Az átalakulások során egyik elem uralja a másikat, pl. a fémet a tűz megolvasztja, a vizet a föld beszívja. Ezek a kölcsönhatások hatnak az emberek közötti kapcsolatokra, a tanulásra, a pályaválasztásra, megadják egy ember jellemzőit, karakterét.

Kelta fa horoszkóp ( mit mutatunk lelkünkből a külvilág felé ) - csak ismertető jelleggel.Az időszámítás előtti évszázadokra nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelták az i.e. V. században léptek a történelem színpadára. Egész Európát a Duna partvidékéig lakták. Nem alapítottak államot, hanem egymással rivalizáló törzsi közösségekben éltek. Papjaik, a druidák irányították vallási és kulturális életüket, sőt ők alakították ki azt a kalendáriumot is, amelyhez igazodva, megfigyelések alapján leírták az úgynevezett "fa jegyeken" definiálható horoszkópot. kőrisfa, gyertyánfa, fügefa, nyírfa, almafa, szilfa, fenyőfa, ciprusfa, jegenyefa, cédrusfa, erdeifenyő, szomorúfűz, hársfa, olajfa, mogyorófa, berkenyefa, juharfa, diófa, gesztenyefa, tölgyfa, bükkfa,  A kelta horoszkóp az ember külvilág felé mutatott viselkedésén kívül a legbensőbb lelki értékeiről is árulkodik. Időpontjai eltérnek a hagyományos csillagjegyek határpontjaitól. Felosztásában is más: az összes jegy két további típusra osztható. Egy-egy jegy első két hetének szülötteit az újhold befolyásolja, ezért őket Újhold-embernek nevezik, míg a hónap második hetében világra jöttekre a telihold hat, ők a Telihold-emberek.

Egyiptomi fáraó horoszkóp - ősidők óta változatlan jellemzők, tulajdonságok: Több ezer évvel ezelőtt az óegyiptomi papok már jól ismerték a bolygók járását. Horoszkópot elsősorban a fáraó gyermekeinek születésekor, főpapok és tisztségviselők választásakor, illetve háborúk és hadjáratok indításakor használtak. Az egyes asztrológiai jegyeket az egyiptomi istenek nevével látták el. Ámon-Ré, Anibusz, Baszthet, Hathor, Hórusz, Ízisz, Neith, Ozirisz, Szekhemet,  Szeth, Szfinx, Thot. Kiszámítása kicsit bonyolultabb, mint a ma használatos horoszkópoké, nagyjából dekádonként változik. Ám az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemzőek.

A horoszkópok alapvetően abban segítenek, hogy jobban megismerjük és elfogadjuk önmagunkat

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Április / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 254744
Hónap: 1628
Nap: 63