Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Barátság apró titkai

 

 

A Barátság apró titkai!

A barátság apró titkai

A tartós, igazi barátság manapság ritka kincs. Beszélni róla könnyű, megtartani nehéz. Ha van, nagyon meg kell becsülni, és ami a legfontosabb: ápolni. Szerintünk így lehet:

1. Rokonszenv nélkül nincs barátság. Őszintén válaszolj a kérdésre: tiszta szívből szeretem őt? Ha igen – a többi már jön magától.
2. Minden barátság egyszeri és megismételhetetlen. Minden változást (például új partner, életkörülmények változása) azonnal beszéljetek meg.


3. Soha ne mondj rosszat a másikról. Inkább védd, ha támadás éri, vagy kibeszélik a háta mögött.
4. Az őszinteség kötelező! Kölcsönös bizalom nélkül a legjobb barátság is meghal. Ha viszont hiányzik az őszinteség, akkor nem beszélhetünk igazi barátságról.
5. Az egyezségeket feltétlenül tartsátok meg. Ha mégsem, őszintén tisztázzátok az okokat. Soha ne fordítsatok hátat egymásnak addig, amíg személyesen nem néztetek egymás szemébe, és nem beszéltétek meg a problémákat.
6. Ne várd el kívánságaid feltétel nélküli teljesítését! Lenne időd és/vagy kedved… típusú kérdésre igen és nem is lehet a válasz. Ne sértődj meg!
7. Segítsd barátodat, de ne avatkozz az életébe. Mondd el véleményedet, de ne tedd hozzá: én a helyedben feltétlenül ezt cselekedném!
8. Fejtsd ki a barátsággal összefüggő gondolatokat, elképzeléseket, így elkerülhetők a félreértések. Kizárólag jó szándékú kritikának van helye, de bánj csínján a megfogalmazással.
9. Tapintatosan vegyél részt a másik gondjainak, félelmeinek megoldásában. Előbb kérdezd meg: akarsz beszélni róla? Akarod, hogy segítsek? Ha nem - húzódj vissza! Ne legyél erőszakos.


10. Vannak helyzetek, amikor kérés nélkül is a másik rendelkezésére kell állni. (Betegség, haláleset, költözködés, szerelmi bánat stb.). A barátságban pont az a szép, hogy szavak nélkül is érezhető, mikor van feltétlenül szükség ránk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Április / 2021 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 254740
Hónap: 1627
Nap: 62